Bum! Sammer BVB ile acımasız anlaşmaya vardı – Ricken, Şahin'in itirafından kaçındı

Smug

Active member
2025'in dördüncü maçındaki dördüncü yenilgi – Borussia Dortmund, FC Bologna'ya 2-1 yenilmesinden bu yana büyük bir kriz yaşıyor. Teknik direktör Nuri Şahin için üst üste alınan dört yenilginin ardından hava giderek daralıyor.

Sammer BVB takımını dağıtıyor: takım ne savunabiliyor ne de saldırabiliyor

BVB danışmanı Matthias Sammer, Prime Video'daki TV uzmanı rolünde şunları söyledi: “Analitik olarak ilerlersek, bu ekip fiziksel ve zihinsel olarak kötü durumda. Bugün bunu gördüğünüzde temelin orada olmadığını düşünüyorsunuz. Maalesef takım savunma yapamıyor. O da saldıramaz. Takımda net bir yapı yok.”

Sammer, İtalyan ev sahibi takım ile Bundesliga'nın sorunlu üst düzey kulübü arasındaki fark hakkında şunları söyledi: “Bologna oldukça iyi gelişiyor. Çok fazla oyuncumuz olduğu için başarısız olmadık. Ekip çok yavaş geliyor. Ve biri gidiyor gibi görünüyor.

Genel Müdür Ricken, Şahin'in itirafından kaçındı

Genel müdür Lars Ricken, Prime Video mikrofonundan gözle görülür şekilde rahatsız oldu ve Şahin'in koçluğuna söz vermekten kaçındı. “Frankfurt'tan sonraki beklentilerim açıktı. Nuri'nin desteği var. Ama benim beyanlarım geçerli. Burada, İtalya'da benden herhangi bir karar almayacaksınız. Yarın eve gideceğiz. Daha sonra hep birlikte huzur içinde oturacağız. Herkes Borussia Dortmund için en iyisini istiyor.

Şahin: “Bu kulübün sonunda huzuru bulması meselesi”

Şahin yenilgiyi ayık bir şekilde karşıladı. “Hak ettik ya da hak etmedik, sonunda maçı kaybettik. Bologna'nın ne yapacağı belliydi sanırım. (…) Eğer sadece uzun toplarla oynadığımız bu oyunu oynarsanız, o zaman bu 50/50 bir oyundur. Sonuçta hak edildi.”

“Bologna'nın nasıl başladığı açıktı. Bunu net bir şekilde dile getirdik ama her şey yolunda. Oğlanlar da entelektüeldir, insandırlar ve kabul ettiğimiz hedefler duruma uygundur. İnanılmaz ama ne yazık ki oluyor.”

Teknik direktör geleceğiyle ilgili herhangi bir açıklama yapmaktan kaçındı. “Birlikte oturacağız ve sonra göreceğiz. İlişkimiz burada bir karar veremeyecek kadar istikrarlı. (…) Bu sadece bu kulübün sonunda huzuru bulması ile ilgili. İkincil savaş alanlarımız yok. Kişisel olarak benimle ilgili değil. Tabii ki sportif performanstan ben sorumluyum ve arkasındayım. Elbette işlerin nasıl yürüdüğünü biliyorum. Benim için önemli olan Borussia Dortmund'un başarılı olması, daha fazlası değil.”

Şahin'in olası halefleri hakkındaki haberler haftalardır ortalıkta dolaşıyordu. Son zamanlarda teknik direktör adayı Erik ten Hag zaten BVB'de tribünlerdeydi.