Bugün kılıçla gezen yarın orakla keser

Vitra

New member
Bugün kılıçla gezen yarın orakla keser İstanbul Başakşehir’de, geçen hafta gece devriyesine çıkan bekçilerimiz şüphelendiği bir sistemsiz göçmeni durdurdu. Yapılan kontrolde, göçmenin beline doladığı jenerasyondan 60 santimetrelik kılıç çıktı.

Söyler misiniz, insan beline doladığı kılıçla niye gezer?

Irak ve Suriye’deki inanç ve mezhep farkından kaynaklı terör ve vahşetin Türkiye’ye taşınmasını mı bekleyeceğiz?

Bir örneği dört yıl evvel Ordu’da yaşandı.

Bakın, neler oldu.

Çöplükte bulunan ceset

Derhal polis çağrıldı.

Giysiler polis köpeğine koklatıldı.

Kokunun izini süren köpek, takımları Bucak Mahallesi’ndeki meskenin kapısına götürdü. Bu mesken Iraklı Musa Najm Abdullah Al Qaisi tarafınca kiralanmıştı. Meskende oturan da Iraklıydı.

İsmi, Ahmed Ahmed’ti.

İçeride beş kişinin kan izleri ve 75 santimetre uzunluğunda orak bulundu.

Çöpteki ceset modülleri 16 yaşındaki Hussein Kalaf Abdulameer Marzoq’a aitti. Iraklı bir Şii olan Marzoq, meskende azap edilerek, başı, kolları ve ayakları orakla kesilerek öldürülmüştü. Gece komşular hayvan boğazlanmasına benzeri böğürtüler duymuşlardı.

Öldürmek için somut niye yokmuş!

Ordu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen dava, 1 Temmuz 2021’de karara bağlandı. Üç katile canavarca hisle ve eziyet çektirerek öldürme hatasından ağırlaştırılmış müebbet, yaşı 18’den küçük olan sanığa 22 yıl mahpus cezası verildi.

Karar “Canavarca hisle öldürmenin öne sürülen sebebi belirtilmedi” diye bozuldu.

Mahkeme geçen 3 Şubat’ta sonucunı yeniden etti.

Münasebette şu biçimde denildi:

“Olay öncesinde anlaşarak iştirak halinde hareket eden sanıkların maktülü öldürmek için somut niye bulunamaması, hareketleri orakla baş kesme suretiyle gerçekleştirmeleri, maktulün kesik başıyla fotoğraf çektirmeleri birlikte değerlendirildiğinde taammüden öldürmeyi acıma hissi olmaksızın yırtıcı bir usulle zevk duyarak, yalnızca öldürmek için işlediklerine kanaat getirildiğinden…”

Katiller IŞİD sempatizanı

Mahkeme, olay öncesinde anlaşıp iştirak halinde davranan, orakla baş kesen, başla fotoğraf ve görüntü çektiren dört Iraklının Marzoq’u öldürmeleri için somut niye olmadığını düşünüyor.

halbuki Qaisi’nin cep telefonundan IŞİD’in bayrağı ve birtakım propaganda iletileri çıktı.

IŞİD’i öven “Hoşgeldin ordu, hoşgeldin yiğitlerin bayrakları” diye bir şiir bulundu.

Bunlar örgütsel aidiyetin delili sayılmaz mı?

Marzoq’un Şii ve ağabeyinin Irak ordusunda asker olması cinayet sebebi değil mi?

Savcılık katillerin IŞİD’çi olduklarına, buyruğu örgütten aldıklarına dair ispat elde edilemediği için kovuşturmaya yer olmadığına karar verdi.

Doğrusu, örgütsel bağ gereğince araştırılmadı.

Bihassa Ebu Salih…

Ebu Salih

Qaisi’nin telefonunda bulunan bir sesli bildiride, Arapça konuşan bir kişi “Yaptığınız onurlu işinizden dolayı teşekkür ederim” diyor.

Numara, 0531 ile başlıyor.

Kim bu kişi?

Qaisi, Iraklı Ebu Salih olduğunu söylüyor.

Babasının arkadaşı olan 60 yaşındaki Ebu Salih’in Çorum’da yaşadığını argüman ediyor.

İletisi ise şöyleki açıklıyor:

“Ebu Salih şiir yazmıştı. Ben şiir için teşekkür ettim. O da dalga geçmek gayesiyle ileti gönderdi.”

Sizce inandırıcı mı?

Avukat Cansın Özel, Ebu Salih hakkında cinayet ve terör örgütü üyeliği suçlamasıyla soruşturma açılıp açılmadığını sordu. Çorum Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan gönderilen cevapta “Soruşturma ve ihbar evrakının bulunmadığı” anlatıldı. “Şahsın kimlik numarasının gönderilmesi durumunda sorgulama yapılabileceği” açıklandı.

Gönderildi mi?

Ne gezer!

Özel, soruşturma açılması için ihbarların Çorum’a iletilmesini istedi.

İletildi mi?

Hayır.

Özel, “Ebu Salih’in bilgisine de başvurulmamıştır” diyor.

Evrak bir daha açılmalı

Iraklı Şii bir çocuk IŞİD sempatizanı katillerce başı, kolları ve ayakları kesilerek öldürülüyor. Cesedi çöplüğe atılıyor.

Savcılık örgüt tarafından takipsizlik sonucu veriyor.

Mahkeme “Sanıkların maktülü öldürmesi için somut niye olmadığını” savunuyor.

Ebu Salih’in kim olduğu araştırılmıyor.

Hala Çorum’da mı?

Cinayetin azmettiricileri var mı?

IŞİD ya da El Kural ile teması nedir?

Öğrenmek istiyoruz.

Bu belge örgütsel açıdan bir daha ele alınmalı.

Dahası…

İçişleri Bakanlığı’nın 16 kentin tamamında, 52 kentin 800 mahallesinde yüzde 25’in üstündeki yabancı nüfusu seyreltmesi yetmez. O eşiği geçeli hayli oldu zira.

Suça karışan, yasadışı örgütlerle ilgisi bulunan, beline doladığı kılıçlarla sokakları zapteden ve çeteleşen göçmenlerin sınırdışı edilmesi gerekiyor.

Afgan çocuğu vefata iten tokata 5 ay ceza verildi, o da ertelendi

Afgan çocuk Lütfillah Tacik ve birlikteindeki 20 kişi 16 Mayıs 2014’te kaçak biçimde Türkiye’ye girerken yakalandı.

27 Mayıs’ta polis S.O. ve H.Ö.Ö., hastalık raporu için Tacik ve altı çocuğu teslim aldı. S.O., palavra bilgi verdiği için Tacik’e tokat attı.

Rahatsızlanan Tacik, iki saat gecikmeli hastaneye gdolayıldü.

Tacik, 31 Mayıs’ta öldü.

Polisleri kurtarmak için skandal süreçler gerçekleştirildi.

Geri Gönderme Merkezi’ndeki kameraların çalıştığı, sırf Tacik’e tokat atılan yere bakan kameranın arızalı olduğu ileri sürüldü.

Hastanenin kamera kayıtları üç polis tarafınca tahrif edildi.

Tacik’in altı arkadaşına “Darp görmedik” diye gerçek dışı tabir verdirildi.

Şahitlerin kaçmasına göz yumuldu.

Polis S.O.’ya taammüden yaralayarak vefata niye olmaktan ve H.Ö.Ö.’ye nazaranvini berbata kullanmaktan dava açıldı.

Van 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yedi yıldır devam eden dava geçen 15 Şubat’ta bitti. Tacik’in vefatı ile tokat içinde bağın varlığına dair kâfi kanıt olmadığı ileri sürüldü. S.O.’ya sıradan yaralama cürmünden ‘sanığı suça iten niçinler nazara alınarak’ beş ay ceza verildi ve bir yıl ertelendi.

H.Ö.Ö. beraat etti.

Dava Afganistan’da görülse daha adil sonuçlanabilirdi.

28 Şubat buluşmasına belediye liderleri ve partiler davetli değil

Altı muhalif partinin 28 Şubat’ta gerçekleştireceği Güçlendirilmiş Parlementer Sistem açıklaması için beş gün kaldı.

Siyasi partilere davetiye gönderilmiyor.

Belediye liderleri çağrılmıyor.

“niçin?” diye sordum. “Doğrudan muhatap değiller” denildi.

Başkanların konuşma yapıp yapmayacağı hala meçhul.

22 sayfalık metin altı genel lider yardımcısı tarafınca kısımlar halinde okunacak. Başkanlar birlikte sahneye çıkıp imzalayacak.

Sedat Peker: BAE beni Kırmızı Bülten için bilgilendirmedi

Sedat Peker hakkında Kırmızı Bülten çıkarılması üzerine dün Peker’in yakınındaki bir isme ulaştım. Peker ile sıcak gelişmeyi konuşup konuşmadıklarını sordum.

“Evet, konuştuk” dedi.

Peker’in kendisine şu biçimde söylemiş olduğini bana aktardı:

BAE yetkilileri beni bilgilendirmedi. Türkiye’deki avukatlarımı bilgilendiren makam yok. hiç bir şey hukuka uygun olmadığı için iade edilir miyim, edilmez miyim üslubundaki soruya verebilecek yanıtım yok. Her şeye hazırım.

Birinci yurtdışına çıktığım vakit merhum annem ve babam bile yüzümü görmek için bu kadar uğraş sarf etmedi. Hükümetin şahsıma duyduğu sevgi beni çok memnun etti. Hesabı fazlaca düzgün yaptım. Onlar da yapmıştır. Artık gerçek olan, Allahın planını beklemek ve kararınu yaşayıp görmek. İade olsam da olmasam da Allahın bahtını yaşayacağım.”

Yakın arkadaşı, Peker’in öbür ülkeye geçmek için çalışmalarını sürdürdüğünü tabir ediyor.

“Pasaportu olmadığı için şu an mümkün görünmüyor” diyor.

Peker’in eşinin Instagram’da yayınladığı imajların eski değil, yeni olduğunu belirtiyor.