Boğaziçili 2 öğrenci tutuklandı

Vitra

New member
Boğaziçili 2 öğrenci tutuklandı Boğaziçi Direnişi’nin 276’ncı, yeni eğitim öğretim periyodunun ise birinci gününde Boğaziçili öğrenciler geceyi nezarethanede geçirdi. 3 öğrenci tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilirken 2’si hakkında tutuklama sonucu verildi. Bir öğrenci ise isimli denetim kuralıyla serbet bırakıldı.

Boğaziçi Üniversitesi, dün yeni periyoda start verirken 7 öğrenci gözaltındaydı. Gözaltındaki 7 öğrenci sabah saatlerinde savcılık tabirleri için adliyeye sevk edildi. Savcılık süreçlerinin akabinde 4 öğrenci özgür bırakılırken 3’ü tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi.

‘Tutuklamaların niçini Erdoğan ve kayyum İnci’dir!’

Boğaziçi Dayanışması’nın Twitter hesabından şu açıklama yapıldı:

“Naci İnci’nin şikayeti üzerine tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen arkadaşlarımızdan biri isimli denetimle özgür kalırken iki arkadaşımız TUTUKLANDI! Bu siyasi tutuklamaların niçini protesto haklarını kullanan öğrencileri maksat gösteren Erdoğan ve kayyum Naci İnci’dir!”

Naci İnci’nin şikayeti üzerine tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen arkadaşlarımızdan biri isimli denetimle özgür kalırken iki arkadaşımız TUTUKLANDI!

Bu siyasi tutuklamaların niçini protesto haklarını kullanan öğrencileri maksat gösteren Erdoğan ve kayyum Naci İnci’dir!

— Boğaziçi Dayanışması (@boundayanisma) October 6, 2021

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 5 Ekim’de Saray’dan yaptığı konuşmasında “Terörist” diyerek Boğaziçili öğrencileri bir daha maksat göstermişti. Bunun üzerine kayyum rektöre karşı 10 aydır süren Boğaziçi Direnişi’ni sık sık amaç alan Erdoğan’ı protesto etmek isteyen öğrenciler gözaltına alındı. Polis tarafınca salı günü akşam saatlerinde darp edilerek gözaltına alınan 10 öğrenciden 3’ü özgür bırakılırken 7’si geceyi nezarethanede geçirdi.