Beykoz’da engellileri darp davasında sanıklara tahliye sonucu

Vitra

New member
Beykoz’da engellileri darp davasında sanıklara tahliye sonucu Beykoz Engelliler Derneği’nde lideri ile 2 engellinin sopayla dövülmesine ait 2 sanığın yargılandığı davada şahit olarak dinlenen bekçi S.H., sanık Oğuzhan Arıcı’nın şikayetçileri darbettiğini ve “Yarımsınız, yaşamayın. Öldüreceğim sizi” söylemiş olduğini söylemiş oldu. Sanık Arıcı ise dedi. Sanık Arıcı’nın tahliyesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

Duruşmada şahit olarak dinlenen bekçi S.H. ihbar üzerine olay yerine gittiklerini belirterek “Volkan Gider’in sanık Oğuzhan Arıcı tarafınca tokatlandığını gördüm, sanığın hareketlerinden alkollü ya da uyuşturucu husus tesiri altında olduğunu fark ettim. olayda Arıcı’yı sakinleştirmeye çalışırken ben de yere düştüm. ‘Yarımsınız yaşamayın’ biçiminde telaffuzlarını duydum. ‘Öldüreceğim sizi’ söylemiş olduğini de duydum. Ayrıyeten Arıcı’yı zapt etmeye çalışırken başka sanık beni de itip kakıyordu. Musa Sezer ‘Bırakın onu, bizim mahallenin çocuğu, onu almayın beni alın’ diyordu. Ayrıyeten tutumları siz de gidin şeklindeydi” sözlerini kullandı. Şahidin akabinde kelam alan tutuklu sanık Oğuzhan Arıcı ise “Tanık beyanına bir diyeceğim yoktur. Olayın üzerinden 3 ay üzere bir vakit geçmiştir. Küfür etmiş olabilirim lakin yarımsınız üzere bir şey söylemedim” dedi.

‘Her iki sanığın da cezalandırılmasını talep ediyoruz’

Müşteki avukatı Elçin Cemre Şencan ise “Tanık beyanlarıyla da tezlerimizin hepsi ispatlanmıştır. Sanığın kendinde olmadan öldürme saikiyle hareket ettiğini şahit beyanı ispatlamaktadır. Bu niçinle sanığın hatırlamadığı istikametindeki savunmalarını kabul etmiyoruz. Sanık da kendinde olmadığını beyan etmektedir. Burada her insanın duyduğu öldüreceği istikametindeki tehditlerle birlikteinde gelen hakaretler sanığın öldürme kastı ile hareket ettiğini ve taammüden öldürmeye teşebbüs ettiğini ortaya koymaktadır. Her iki sanığın da cezalandırılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

‘Öldürme niyetim olsaydı devam ederdim’

Duruşma savcısı sanık Arıcı’nın tahliye edilmesini talep etti. Kelam verilen sanık Oğuzhan Arıcı ise dedi.

Tahliyesine karar verildi

Mahkeme, sanık Oğuzhan Arıcı’nın tutuklukta geçirdiği müddet, tüm kanıtların toplanmış olması üzere konuları dikkate alarak sanık Arıcı’nın tahliyesine karar verdi. Belgenin mütalaasını hazırlaması için duruşma savcısına gönderilmesine karar veren mahkeme, duruşmayı erteledi.

İddianame

Beykoz Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, Oğuzhan Arıcı’nın 21 Haziran’da sopayla Beykoz Engelliler Derneği Lideri Hasan Polat’ı yaraladığı, Polat’ı kurtarmak için yanına giden öbür diğer engelliler Osman Odabaş ve Volkan Gider’i de darp ettiği belirtiliyor. Sanık Arıcı’nın darp esnasında müştekilere “Hepinizi öldüreceğim” diyerek tehdit ettiği tabir ediliyor. İddianamede öbür sanık Musa Sezer’in de sanık Arıcı’yla fikir ve aksiyon birliği içerisinde hareket ettiği, elindeki tüp ile masaya vurduğu ve müştekilere hakaret ettiği öne sürülüyor. İddianamede sanık Oğuzhan Arıcı’nın “Beden yahut ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan şahsa karşı silahla taammüden yaralama”, “Tehdit” ve “Hakaret” hatalarından toplamda 3 yıl 10 ay 15 günden 17 yıl 6 aya kadar mahpus cezasıyla cezalandırılması isteniyor. Başka sanık Musa Sezer’in de “Beden yahut ruh bakımından kendisini savunamayacak durumda bulunan bireye karşı silahla taammüden yaralama” ve “Hakaret” hatalarından toplamda 3 yıl 3 aydan 10 yıl 6 aya kadar mahpusu isteniyor.