Bayanlar ve çocukları maksat almıştı… Dörtbudak bu sefer de gözünü karma eğitime dikti

Vitra

New member
Bayanlar ve çocukları maksat almıştı… Dörtbudak bu sefer de gözünü karma eğitime dikti Şanlıurfa Mevlana Halid Mescidi İmamı Mehmet Şükrü Dörtbudak, “Çocuğun kolu, göğsü, her tarafı açık. daha sonrasında pedofili hatadır. Pedofiliyi sen körüklüyorsun” kelamlarıyla bayanları ve çocukları giydikleri kıyafetler üzerinden gaye almasının akabinde gözaltına alınmıştı.

Cumhuriyet‘te yer alan habere bakılırsa, Emniyet’teki tabirinin akabinde hür bırakılan Dörtbudak’ın bir vaazında da karma eğitimi gaye aldığı ortaya çıktı. Dörtbudak vaazında şunları söylemiş oldu:

“Çocuklarımızı okutalım. Tamam okutun. Allah’ın birinci buyruğu oku. Biz yalnızca oku istikametini alıyoruz. Lakin ne biçimde oku. Bayan erkek karışık bir biçimde. Edebinden, hayasından sıyrılacak bir biçimde. Erkek öğretmenlerin kızlara ders vereceği bir ortamda. Bayan öğretmenlerin açık-seçik bir biçimde erkeklere ders vereceği bir ortamda. Bunlar cenabı Allah’ın dilek ettiği bir okuma sistemi değildir.”

‘Karma eğitimi maksat alan vaazı suçtur’

Eğitim İş Genel Lideri Kadem Özbay ve Birlik Sendikası’ndan Nihan Soycan, imamın karma eğitimi amaç alması hakkında, “İmam Dörtbudak’ın karma eğitimi amaç alan vaazı kabahattir. bu biçimde bir vaaz verilmesine müsaade eden ya da bu vaazdan daha sonra harekete geçmeyen yöneticiler de bu suça ortak olmaktadır” dedi.

Özbay, açıklamasının devamında şunları kaydetti:

“Kız çocuklarının okullaşma oranının en düşük olduğu vilayetlerden birinde insanlara din ismi altında ‘Kızlarınızın erkeklerle birebir sınıfta eğitim görmesi, erkek öğretmenden ders alması ahlaksızlıktır’ demek ise mecburî eğitime karşın açık bir eğitimsizlik daveti olduğu için ayrıyeten suça teşviktir. Beğenseler de beğenmeseler de Türkiye laik bir cumhuriyettir ve Başöğretmenimizin kurduğu bu ülkede eğitim, maddelerimizde altı çizildiği üzere karma biçimde verilmektedir. Eğitim-İş olarak altını çiziyoruz: karma eğitim, laik bir ülkedeki eğitim sisteminin şayet olmazsa olmazıdır. Çağdaş eğitim doktrinleri ve öğrencilerin ileride karşı cinsiyetteki bireylere eşit bakabilmesi açısından hava kadar kaidedir. Bu kadar hayati bir mevzuyu kimsenin şeriat düşlerine, karanlık planlarına kurban etmeyeceğimizi ilan ediyoruz. Haddini aşan imam hakkında derhal süreç yapılması davetinde bulunuyoruz.”

Karma eğitim aksisi telaffuzların yeni olmadığını belirten Soycan, “Türkiye eğitim sistemi yıllardır gericiliğin ve piyasacılığın kuşatması altında. Bir taraftan tarikat, cemaat, dinci kuruluşlar aracılığı ile karma eğitim ve eğitimde laiklik maksat alınıyor. Süratle imam hatipleşiliyor, bedeller eğitimi ismi altında zarurî din dersleri dayatılıyor, MEB kaynakları gerici vakıf ve derneklerle imzalanan protokollere savruluyor” dedi.

‘Bizim istediğimiz eğitim sisteminde sömüren işverenlere, istismarcılara, bayan düşmanlarına yer yok’

“Tarikat ve cemaat etraflarında çocuk istismarının gitgide yaygınlaştığını duyuyoruz”
diyen Soycan, “Öte yandan kamu kaynakları özel okul işverenlerine devrediliyor. İşverenler zenginleşirken öğretmen işsizliği artıyor. Öğretmenler süratle güvencesizleşiyor, fakirleşiyor. Lakin biz öğretmenler eğitim sisteminin AKP iktidarında geldiği bu duruma daha fazla göz yummaya niyetli değiliz. Bu sebeple okullarda Birlik Sendikası çatısı altında bir ortaya gelerek özlük haklarımız için gayret ediyor ve kamucu, laik, eşit eğitimi savunuyoruz” sözlerini kullandı.

Soycan açıklamasının devamında, “Gericilerin kız çocuklarının eğitim hakkına, biz bayan öğretmenlerin mesleğimizi icra etme biçimine lisan uzatmasına asla müsaade etmeyiz. Bir avuç gerici vaaz kürsülerinde dileklerince kendilerini yorabilir. Öğretmenlerin birden fazla bayan. Bizim istek ettiğimiz eğitim sistemi ortasında özel okullarda öğretmenleri sömüren işverenlere, tarikat yurtlarında çocukları istismar edenlere, Dörtbudak üzere bayan düşmanlarına yer yok” diye konuştu.