Başkan Özen’den Caner Erkin ve Gökhan Gönül itirafı

Sarr

Active member
Ünlü spor yorumcusu Lider İhtimam, Fenerbahçe’nin Adana Demirspor’u deplasmanda 1-0 yendiği dönemin birinci hafta maçını NTV’de kıymetlendirdi. İşte Özen’in kelamları;

“HEMEN DEĞİŞTİREMEZSİNİZ”

Bu 3 puan, bu deplasmanda olağanüstü. Lakin oyun uygun değil. Vitor Pereira birinci maçına çıktı. ‘Olmadı, değiştireyim’ diye bir şey olmaz. Hazırlık periyodunda tasarladığınız oyunu, oyunculardan istediğiniz şeyleri çabucak değiştiremezsiniz. Bu hakikat değil.

“7 TANE KONUM VERDİ”

3 puana karşın, Fenerbahçe 2,5 konuma girdi. Haydi diyelim 4. Adana Demirspor’a ne kadar baht verdi? 7 tane konum verdi. İkinci yarı top neredeydi? Fenerbahçe’nin yarı alanında. Bunları saha ortasında gördük. Güç olarak kim daha yüksekti? Adana Demirspor. Bütün bunlara karşın, Vitor Pereira’nın oyunu çabucak değiştirmesi olmaz.

“İDEOLOJİ 4-2-3-1’DİR”

Fenerbahçe’nin Daum’dan beri ideolojisi 4-2-3-1’dir. Ortada ufak değişiklikler olmuştur. Ortada teknik adamlar gelir ve değiştirir. Chelsea ve Atalanta hepimizin kalbini kazandı. Orada ne gördük? örneğin Chelsea’nin son Crystal Palace maçına bakalım. Oyuncuların içinde aralıklar inanılmaz yakın. Chelsea ve Atalanta, 3’lüyü zincir formunda oynuyor. Sağ stoperleri, sağ öndeki oyuncunun daima gerisinde dublajda. Kaptırdıkları yerde çabucak geri kazanıyorlar.

“ZAMANA MUHTAÇLIK VAR”

Brezilyalı teknik adamlarla konuşuyoruz, herkes Atalanta’yı soruyoruz. Buradan alıntı yapıyorsa Pereira, Fenerbahçe’nin vakte gereksinimi var. Samuel sana hem savunma tıpkı vakitte atak işini bakılırsacek oyuncu değil. Bizim ligde yüksek güç ve kimi vakit yüksek kalite kâfi. Ayrıyeten makul bir plan da kâfi. O makul plan, Başakşehir’i şampiyon yaptı, Alanyaspor’u heybetli grup yaptı. Üçü olursa şampiyon olursunuz.

“ENERJİ YOK, KALİTE VAR”

Fenerbahçe’nin birinci maçta yüksek gücü yoktu, yüksek kalitesi önde vardı. Bunlardan pek yararlanamadı. Fenerbahçe’nin vakit gereksinimi var, oyun değiştirmek kolay değil. Vakte gereksinim varken, kazanmak kıymetliydi.

“OZAN BAŞ OLARAK KADRODA DEĞİL”

Ozan Tufan’ı uygun görmedim. Baş olarak grubun ortasında değil. Kesinlikle idareyle, hocayla konuşmuştur. tekrar yeniden kendini ispatlamak zorunda olduğunu kabul etmeyebilir. Bu topraklarda, bunu yadırgamam. İrfan Can Kahveci, Miha Zajc’ın epeyce önünde ve Luiz Gustavo’nun yanında epeyce rahat oynar.

“CANER ERKİN SIKINTISINI BİLMİYORUM”

Caner Erkin’le ilgili sorunu bilmiyorum. Yalnızca oyunculuğunu biliyorum. Yönetilmesi zordur lakin, kenadar oynayabilirdi. Gökhan Gönül ile ilgili defter kapandı lakin oynayabilirdi. 3’lüde stoper de oynayabilirdi.

100 TL OYNA 100 TL KAZAN