Barış Terkoğlu’ndan Kurtulmuş’a ‘ahlaksızlık’ cevabı

Vitra

New member
Barış Terkoğlu’ndan Kurtulmuş’a ‘ahlaksızlık’ cevabı Halk TV ekranlarında yayınlanan Tatlı Payzın’la Kelamım Var programında AKP Genel Lider Vekili Numan Kurtulmuş‘un geçtiğimiz günlerde sarf ettiği ‘Bakanlığa güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?’ ve ‘Bazı esnaf devletten aldığı krediyi, dolara çeviriyor’ savıyla ilgili ‘Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır’ kelamları masaya yatırıldı.

‘Cevap vermeye bile değmez’

Gazeteci Barış Terkoğlu,
Kurtulmuş’un ‘Bakanlığa güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?’ kelamları için “Cevap vermeye bile değmez. Biz hiçbir vatandaşımızı bu türlü ayırmıyoruz.” dedi.

Terkoğlu, Kurtulmuş’un ‘bazı esnaf devletten aldığı krediyi, dolara çeviriyor’ teziyle ilgili ‘Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır’ kelamları için ise Erdoğan‘ı örnek göstererek pek çarpıcı bir cevap verdi.

Kurtulmuş’un bu sözlerle kimi kastettiğini merak ettiğini tabir eden Terkoğlu, şunları söylemiş oldu “Ben mi yanlış hatırlıyorum diye Cumhurbaşkanı’nın mal varlığını 1994 yılından bu yana yıl yıl açtım. 1994 yılı niye değerli? Zira Cumhurbaşkanı 1994 yılından itibaren belediye lideri olarak bir kamu nazaranvlisi. örneğin 1997 yılında mal varlığı ortasında 72 bin 500 Alman Mark’ı 50 bin ABD Dolar’ı var. Bir orta satmış dövizlerini. 2005 yılına bakıyorum, Başbakanken 340 bin ABD Dolar’ı 130 bin Alman Mark’ı var. Demek ki Cumhurbaşkanı da artık mal varlığını epeyce bilemiyoruz fakat hayatının bir devrinde üst seviye bir kamu gorevlisiyken maaşını gdolayıp dolar ve marka yatırıyormuş.

‘Ahlaksızlık kriteri duruma ve bireye bakılırsa değişiyor mu?’

Artık sanki Numan Beyefendi bu dediğiniz ahlaksızlık kriteri yalnızca mamur Ahmet, kamu dairesinde çalışan Hasan için mi yoksa, o ahlaksızlık kriteri Recep Tayyip Erdoğan’ın belediye başkanlığı ve başbakanlığı devrinde parasını dövize yatırmasını da kapsıyor mu?
Kapsıyorsa son derece farklı bir durum var ortada. Ya ahlaki kıymetler duruma ve beşere bakılırsa değişiyor ya da burada Sayın Erdoğan’a atılmış bir laf var.”

Numan Kurtulmuş ne demişti?

CHP Genel Lideri Kılıçdaroğlu
’nun TÜİK‘i eleştiren açıklamasına reaksiyon gösteren Kurtulmuş, “Kurumlara güvensizlik aslında siyasetçilerin hiç yapmaması gereken bir şeydir. Merkez Bankası’na güvenmeyeceksin, Türkiye İstatistik Kurumu’na güvenmeyeceksin, Türk Silahlı Kuvvetleri’ne güvenmeyeceksin, Türkiye’nin filanca bakanlığına güvenmeyeceksin. Filanca bakanlığına güvenmeyeceksin de filanca masada oturup içki içerken fikir söyleyen adamlara mı güveneceksin?” dedi.

Kurtulmuş, ayrıyeten dolar yatırımı yapanlar için “Türkiye iktisadı hem dövizin fiyatının oluşması hem piyasadaki fiyatların oluşması bakımından hür pazar iktisadını benimsemiş olan bir ülkedir. Asla şunu kural olarak söyleyelim ki özgür pazar iktisadının kurallarından geri dönüş olmaz. Devletin kendisine vermiş olduğu Türk Lirasını gidip dövize yatırmak bir ahlaksızlıktır” sözlerini kullandı.