Bakan Yardımcısı Fatih Metin: Maçı kazanacak teknik kapasitemiz var

Sarr

Active member
Azerbaycan’ın başşehri Bakü’de çalışmalarını sürdüren A Ulusal Kadro’nun idmanını takip eden Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı Fatih Metin, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) özel açıklamalarda bulundu. Kadronun atmosferi hakkında konuşan Bakan Yardımcısı Metin, “Çok sevinçli zevkli ve futbolcularımız epeyce uygun konsantre olmuş biçimde gördüm. Üzücü bir başlangıç oldu fakat kadromuzun bugünkü havasını da görür görmez beklediğimiz futbolu inşallah yarın akşam alacağız. Bilhassa Galler ve İsviçre’nin oyun anlayışına baktığımızda, inşallah A Ulusal Ekibimizin bu 2 maçı da rahatlıkla kazanacak teknik kapasitesi olduğunu söz edebilirim” diye konuştu.

“İYİ SONUÇLAR ALACAĞIZ İNŞALLAH”

Karamsar olunmaması gerektiğini vurgulayan Bakan Yardımcısı Metin, “Geçmiş şampiyonalardaki başlangıçlarımızın devamı niteliğinde oldu doğrusu. bir evvel de epey başarılı olduğumuz şampiyonalar vardı. Birinci maçları daima istemediğimiz sonuçla başladık, bu sefer de o denli oldu fakat inşallah öteki maçlarda daha evvelki turnuvalarda olduğu üzere art geriye galibiyetlerle final istek ediyoruz. Fakat şunu söyleyeyim; A Ulusal Grubumuzda beklenti yüksek. Bunun niçini geçmiş maçlarımıza baktığımızda, yakalanan epey hoş bir grafik vardı. Bu grafiğin devamını, öbür ikinci maçta, Galler maçında başlayacağımıza, İsviçre maçında da devam edeceğimizi düşünüyorum. Öbür çeşitlerde da bu sonuçları alacağımıza inanıyorum. Takımızın epeyce hoş bir arkadaşlık ortamı var. Bunu yakından görme imkanımız oldu. Alandaki oyunları da bizim için kıymetli, bu ahengi öbür maçlarda da goreceğiz ve uygun sonuçlar alacağız inşallah” dedi.

“KARABAĞ’DAKİ KARDEŞLERİMİZE DAYANAK OLMAYA GELDİK”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Azerbaycan ziyaretine de değinen Bakan Yardımcısı Metin, “Aslında maça gelmemiştik. Sayın Cumhurbaşkanımızın 2 günlük bir ziyareti olacak Azerbaycan’a. Biliyorsunuz yakın tarihte Karabağ zaferi yaşandı; bu vesileyle yeniden bu zafer için bütün Azerbaycan halkını tebrik ediyoruz. İnşallah bu zaferle birlikte Karabağ’ın bir daha imarında devletimiz olarak kardeşlerimize dayanak olmaya geldik. Bu manada tarım ve ormancılık manada nasıl bir dayanağımız olabilir, imar konusunda nasıl bir katkı olabilir, onun çalışmasını yapmaya geldik” açıklamasında bulundu.