Bakan Nebati dedi mi demedi mi?

Vitra

New member
Bakan Nebati dedi mi demedi mi? Bakan Nebati Londra’da. Bankacılar ve fon yöneticileriyle buluştu. Onlara Türkiye’yi, daha doğrusu Türk modelini anlatmış.

Bloomberg’in haberine nazaran ‘Türkiye’deki enflasyonun yabancıların kültürel olarak anlayamayacağı sebepten yükseldiğini’ söylemiş…

Herbiçimde soru üzerine söylemiştir.

Euro bölgesinde enflasyon yüzde beş…

Bizde yüzde elli… On katı. Herbiçimde bankacının biri sebebini sormuş olmalı.

Nebati Bakan da ‘kültürel olarak anlayamayacağınız sebepten’ demişmiş…

Ne demek istemiş?

bir süre evvel Cumhurbaşkanı partisinin milletvekillerine seslenirken ‘nass ve nass’ diye bağırmıştı…

Hani demişti ya; ‘nass ortada olduğuna bakılırsa sana, bana ne oluyor?’

Hatırladınız mı?

‘Benden diğer bir şey beklemeyin. Bir Müslüman alarak nasslar neyi gerektiriyorsa onu yapmaya devam edeceğim’ de demişti.

Sanki Nebati Bakan ‘kültürel olarak anlayamayacağınız sebepten’ derken bu kelamlara mi dikkate aldı?

Değildir ya…

Dinimiz niçiniyle enflasyonla yaşamak zorundayız dememiştir.

Enflasyon demek yoksulluk demek.

Enflasyon demek emeğiyle para kazanan insanların ezilmesi demek.

Enflasyon demek milyonlarca insanın yarı aç yatağa girmesi demek.

aslına bakarsan din farkı niçiniyle dememiş kültürel fark niçiniyle enflasyon yüksek demiş.

Kültürel fark ne demek?

Bizim kültürümüz bir lokma ekmek bir hırka demektir, iki lokma ekmek yiyince bir de hırkanın üzerine palto giyince harcamalar arttı enflasyon yükseldi mi demek istemiş?

Yok artık. Koskoca Bakan milletini aşağılamamıştır. Bizim millet ne para harcamayı bilir ne de tasarruf etmeyi manasında da söylememiştir…

Pekala ne demek istemiş?

Biz ne demek istediğini anlamaya çalışırken Maliye Bakanlığı açıklama yaptı. Şöyle; Bakanımızın bu biçimde bir açıklaması olmamıştır. İştirakçinin yanlış anlamasından kaynaklanmaktadır

Pekala, ‘kültürel olarak anlayamayacağınız sebepten enflasyon yüksek’ demedi de ne dedi?

Enflasyonun yüzde 50’ye vurmasını nasıl anlattı?

Nasıl izah etti?

Ne dedi ki iştirakçi yanlış anladı?

Artık soruyorum, elinizi vicdanınıza koyup söyleyin…

Bakan Nebati’ye mi inanırsınız?

Bloomberg ‘e mi?

Ben Bloomberg’e inanırım.

niye mi?

Bize bir tek gün doğruyu söylemedi. Fırıldak sözlerle kimi şeylerin üzerini örtmek için uğraştı. 20 Aralık akşamı beşerler şakır şakır dolar sattı dedi.

Gerçek çıkmadı.

Devlet bu işe karışmadı, beş kuruş çıkmadı dedi. Merkez Bankası’nın iki günde rezervinin yedi milyar dolar eksildiği ortaya çıktı.

Kuruş çıkmamış sent çıkmış.

Maliye Bakanı’na sayı soruyorsun gözlerimin içine bak, ışıl ışık diyor. Daha ne bekliyoruz ki..

Lafı dolandırırım, baş karıştırırım, yabancılar anlamaz sorgulamaz diye düşünerek bu kelamları sarf etmiş olabilir.

Çünkü…

Hükümetimizin yanlış siyaseti niçiniyle diyecek hali yok.

Reisimizin takıntısı yüzünden de diyemez.

Reisimizin faiz sebep enflasyon sonuç teorisini bir sefer daha denemek istedik bu biçimde oldu da dememiştir.

Pekala ne demiştir?

Merak ettiğim; Bakan Nebati Türk modelini nasıl anlattı? Türk modeli deyip duruyorlar ya vallahi bilmiyorum.

Ekranlara çıkıp Türk modelini övenler de bilmiyor. Tez ediyorum, Bakan Nebati de bilmiyor.

Zira bu biçimde bir model yok.

Türk modeli palavra, büyük bir palavra, algı operasyonu.

Hayır diyen çıkıp ne olduğunu anlatsın.

Türk modeli tarifi bile Bakan’ın kültürel fark anlayamazsınız söylemiş olduğini teyit ediyor.