Bakan Bekir Pakdemirli: ‘Buraya otel yapılacak’ üzere telaffuzlar var.

Vitra

New member
Bakan Bekir Pakdemirli: ‘Buraya otel yapılacak’ üzere telaffuzlar var. Yangında bir çalışanın şehit olduğunu belirten Pakdemirli, “Maalesef Marmaris yangınından üzücü bir haber aldık. Bir şehidimiz var. Görkem Hasdemir kardeşimiz, 35 yaşlarında. Görkem kardeşimizle birlikte bugüne kadar 119 orman şehidi vermiş olduk.” dedi.

Pakdemirli, yangının denetimden çıkmaya fazlaca müsait olduğuna dikkati çekerek, hava sıcaklığının 35 derece, nemin yüzde 20’nin altına düştüğü, saatte 35 kilometre rüzgarın olduğu ve yerleşim yerlerine yakın olan hassas bir yangınla uğraş edildiğini söylemiş oldu.

Yangının saat 10.30 sularında tespitinin yapılıp saat 10.40 üzere birinci müdahalede bulunulduğunu aktaran Pakdemirli, şunları kaydetti:

“Toplamda 10 helikopter, 7 birinci müdahale aracı, 78 arazöz, 6 dozerle yangına müdahale edildi. 328 işçimiz bakılırsav yaptı ve şu an prestijiyle yangını denetim altına almış durumdayız. yeniden Alo 177 çizgisini bu sıcak yaz günlerinde vatandaşlarımıza da hatırlatmış olalım. Bu ortada hudutlarımız haricinde bir yangın daha tespit ettik. İHA’larımız az evvelce Yayladağı’nın kuzeyinde bir yangın olduğunu tespit ettiler. Bununla ilgili gerekli mercilere bilgiyi verdik.”

‘İlk fırsatta buralara tekrar dikim yapacağız’

Bakan Pakdemirli, yangının akabinde lisana getirilen kimi tezlere da karşılık vererek, şu değerlendirmede bulundu:

“Her yangında olduğu üzere bu yangında da çeşitli spekülasyonlar, yalnızca iktidar aksiliği için birtakım telaffuzlar lisana getiriliyor. Toplumsal medyadan, Twitter’dan ve öbür taraflardan olsun ‘Buraya otel yapılacak’ üzere telaffuzlar var. Bunları söyleyenlerin hepsini bir şehidimizin olduğu bugün Allah’a havale ediyorum. Allah onları bildiği üzere yapsın. Birinci fırsatta biz buralara yine dikim yapacağız. Anayasanın 169’uncu unsuru aslına bakarsan orman alanlarının küçültülemeyeceğini söylüyor. Bu mevzuda vatandaşlarımızın hiç bir biçimde kaygısı olmasın. Orman teşkilatımız her vakit olduğu üzere bugün de yarın da bir ağaç daha az yansın diye kendilerini ve bedenlerini siper etmeye devam edecekler. Arkadaşlarımıza teşekkür ediyor, teşkilatımıza başsağlığı diliyorum.”