Anne Bedriye Doku: Adalet aramaktan umudumu kestim

Vitra

New member
Anne Bedriye Doku: Adalet aramaktan umudumu kestim Ferit Demir/Tunceli

Kızlarının kayboluşunun 2’inci yıl dönümünde, Tunceli Valiliği önünde oturma aksiyonu başlatan Gülistan Doku’nun annesi Bedriye, babası Halit ile ablası Aygül Doku hareketlerinin 14’üncü gününde açıklama yaptı.

Abla Aygül Doku, “Tunceli’de 2 yıldır sesimizi kimseye duyuramadık, kimse bizi duymadı duymak istemedi bu niçinle hareketimizi bundan daha sonra Ankara’ya giderek sürdüreceğiz ve Adalet Bakanlığı önünde oturma hareketimizi devam ettireceğiz” dedi.

Abla Doku kelamlarını şöyleki sürdürdü; “14 gündür Tunceli Valiliği önünde oturma aksiyonu yapıyoruz. Biz artık olağan bir vatandaş üzere haklarımızı bile rahat arayamıyoruz. Sabah savcılığa gitmek istedik fakat polisler önümüzü kesti savcılığa gidemedik. Biz artık burada sisimizi duyuracak kimse bulamıyoruz. “Gülistan doku nerede?” diye sorduğumuzda yanıt verecek kimseyi bulamıyoruz. Bu niçinle aile olarak oturma hareketimizi bundan daha sonra Ankara’da devam ettirme sonucu aldık. 14 gündür burada dağa taşa sesleniyoruz yalnızca.”

Muhalefet başkanları ile görüşeceğiz

Abla Aygül Doku bundan daha sonra süreci Ankara’da devam ettireceklerini ve muhalefet partisi başkanlarına de gideceklerini belirtti. Abla Doku, “ilk vakit içinderda Muhalefet önderleri ile görüşeceğiz. çabucak sonrasında da Ankara’da Adalet Bakanlığı önünde oturma hareketimizi sürdüreceğiz. Birkaç gün ortasında Ankara’da olacağız. Tunceli’de sıkıntımızı anlatacak kimse bulamıyoruz. Adliye Sarayı, Valilik insan dolu, her gün yanımızda birfazlaca savcı hakim geçiyor fakat aile burada var yok kimse ilgilenmiyor.” dedi.

Kriminal inceleme yapılmadı Rusça bildiriler Türkçe’ye çevrilmedi

Abla Aygül Doku, Gülistan Doku’nun erkek arkadaşının arabasının Gülistan’ın kaybolduğu günün daha sonrasında çamur ortasında kaldığını lakin araç üzerinde kiriminal inceleme yapılmadığını belirtti. bununla birlikte bildirilerinin Rusça’dan Türkçe’ye çevrilmediğini belirterek; “Zaynal Abarakov’un babasının aracı o gece çamur içine katmıştı. O çamur üzerinde kriminal inceleme yapılmadı bile. halbuki 21 yaşındaki bir genç kız kayıptı. Kuşkulu olan Zaynal Abarakov ailesinin nereye gitmiş o toprak nerenin toprağı bir tahlil bile yapılmamış. Belgede bunlar yok.

2 yıldır Zaynal’ın telefonundaki bildirilerin çözülmesini bekliyoruz. Ne var o iletilerde. İçişleri Bakanı bize telefondaki Rusça iletiler Türkçe’ye çevrilecek dedi. Belge savcımız bize özel ömrün kapalılığı var çeviremeyiz dedi. Yani yapılması gereken hiç bir şey yapılmamış kimse hakkında soruşturma başlatılmamış”
dedi.

Anne doku Meral Akşener’e seslendi

Anne Bedriye Doku 2 yılda umudunu yitirdiğini belirterek; “Gülistan kayıp olalı 2 yılı geçti üç yıla giriyor. Artık umudum kalmadı. Ben burada Meral Akşener’e sesleniyorum. Allah için bizim sesimizi duysun o da bir bayan ve anne. Beni yeterli anlar. Kızım gençti öğrenciydi. Bizim çalmadığımız kapı kalmadı, kimse bize kapıyı açmıyor, kimse bu olayı çözmüyor. Meral Akşener bize yardım etsin” dedi.

İnsanlardan umudu kesilen anne sokak köpeğine yalvararak kızının akıbetini sordu

Anne Bedriye Doku, aksiyon yaptığı alanda gördüğü bir sokak köpeğinin yanına giderek yüzünü okşadı. Kürtçe olarak “Kimse bana Gülistan Doku nerede demiyor. Gülistan nerede, Gülistan nerede , Gülistan nerede, sen bana söyle Gülistan nerede, ya hayvan sen söyle Gülistan nerede” diyerek seslenmesi yürekleri burktu.