Aminu Umar: Gruba güç katacağım

Sarr

Active member
Çaykur Rizespor’da üç dönemdir forma giyen 26 yaşındaki Nijeryalı sol kanat oyuncusu Aminu Umar, sakatlığı niçiniyle yaklaşık 1,5 yıldır yeşil alanlardan uzak kaldı. Kadrosunun yeni dönem hazırlıklarını sürdürdüğü Erzurum’un Palandöken Dağı eteklerindeki Yüksek İrtifa Kamp Merkezi’nde çalışmalara başlayan Umar, güç depoluyor.

Aminu Umar, AA muhabirine, kendisi için son 1,5 dönemin, bilhassa de geçen dönemin epeyce büyük acılarla geçtiğini söylemiş oldu.

Sakatlık devrinde epeyce güç anlar yaşadığını tabir eden Umar, “Arkadaşlarımın idmanını pencereden izlemek beni üzdü. Devamlı çalışmak zorunda olmam, üst üste ameliyatlar, tedaviler, bitmeyen idmanlar devrinde hem duruma fazlaca öfkelenmem tıpkı vakitte kendimle baş başa kalıp yalnız hissetmemden dolayı epeyce sıkıntı bir devir geçirdim.” diye konuştu.

Umar, Çaykur Rizespor’un Harika Lig’de kalmasından dolayı fazlaca keyifli olduğunu belirterek, yeterli oynayarak alanlardan uzak kalmanın acısını çıkarmak istediğini lisana getirdi.

Kadroya yeni desteklerin yapılacağını anlatan Umar, şu biçimde konuştu:

“Bu dönem yeni bir kıssa yazacağımızı ve epey daha kuvvetli olacağımızı düşünüyorum. Zira kadroya ben katılıyorum ve katıldığım için de bu ekip hayli kuvvetli olacak. Geçen dönemden epeyce daha uygun bir dönem geçireceğimizi düşünüyorum. Bu dönem için birinci amacım sakatlanmamak. Sağlıklı olmak istiyorum zira bunun manasını biliyorum. hiç bir şey için acelem yok. vakit içinde şayet kendimi sağlıklı hissedersem ve o fit halime gelirsem gruba hayli büyük katkı sağlayacağımı biliyorum. Kâfi ki o duruma sağlıklı bir biçimde geleyim.”

“Kadere de inan birisiyim”

Sakatlık periyodunda grubun ve Rize halkının kendisine epeyce takviye olduğunu aktaran Umar, büyük gayelerine sakatlığının mani olduğunu vurguladı.

Harika Lig’in fazlaca kaliteli oyunculardan oluştuğuna işaret eden Umar, şunları kaydetti: “Futbolcunun amacı her vakit bulunduğu yerden çok daha uygununa gitmektir lakin ben bahta de inan birisiyim. Yaşanan olaylar beni burada devam ettiriyor fakat burada olmaktan şikayet etmiyorum, hayli memnunum. Türkiye hayli hoş bir ülke. Yalnızca bir ıstırabım oldu onu da giderdim, oynamaya başlayacağım. Türkiye’de de devam edebilirim lakin umarım uygun giderim ve farklı kulüpleri ve ülkeleri de deneyimleyebilirim. O da benim açımdan güzel olur ancak burada olmak epeyce hoş.”

Gruba geldiği birinci dönemde Çaykur Rizespor’un Avrupa ligine gitmesini hedeflediklerini belirten Umar, “Ne yazık ki epeyce dramatik bir maç kaybederek gidememiştik lakin benim burada olduğum sürece maksadım ve isteğim Avrupa ligine gitmek. Biz bunu başaracağız, umarım bu muvaffakiyet, bu dönem olur.” diye konuştu. Umar, taraftarlara Türkçe olarak “Büyük Çaykur Rizespor ailesi, sizi hayli özledim. Ben tekrar dönüyorum ve inşallah bu dönem şampiyon olacağız.” iletisini iletti.