Ali Topuz’un akabinde: Duvar’dan peş peşe istifalar

Vitra

New member
Ali Topuz’un akabinde: Duvar’dan peş peşe istifalar Gazeteci Ali Duran Topuz, Gazete Duvar’ın Genel Yayın Direktörlüğü’nden ayrıldığını duyurdu. Topuz, paylaştığı ayrılık iletisinde, “Mesai arkadaşlarıma, müelliflere, okurlara binlerce teşekkürler. Eleştiren, kızan, öven herkese de şükran. Hakkınızı helal edin. Bir şahsa hakkım helal değil. O kendisini gösterecek aslına bakarsan” dedi. Topuz’un akabinde Duvar English Genel Yayın Direktörü Cansu Çamlıbel de misyonundan ayrıldığını duyurdu. Gazetenin muharrirlerinden akademisyen Ayşe Çavdar, Bahadır Özgür, Şenay Aydemir ve Hakkı Özdal da yaşanan ayrılıklar daha sonrası yazılarına son verdiklerini duyurdu.

Twitter hesabından paylaştığı bildirisinde Gazete Duvar ile bir bağı kalmadığını açıklayan Topuz, şu tabirleri kullandı:

“Her şeyin bir başı vardır bir de sonu. GazeteDuvar ile bir bağım kalmamıştır. Mesai arkadaşlarıma, müelliflere, okurlara binlerce teşekkürler. Eleştiren, kızan, öven herkese de şükran. Hakkınızı helal edin. Bir bireye hakkım helal değil. O kendisini gösterecek esasen.”

Topuz, Türkiye’nin birinci vicdani retçilerinden Vedat Zencir’in sahibi olduğu, Ağustos 2016’da yayın hayatına başlayan Gazete Duvar’ın kurulduğu günden beri Genel Yayın Direktörlüğünü yapıyordu.

“GazeteDuvar ailesinde o olmadığı takdirde benim de olmam kelam konusu olamaz”
Duvar English Genel Yayın Direktörü Cansu Çamlıbel de ayrılık sonucunı duyururken, bildirisinde şu sözleri paylaştı:

“Ali’nin davetiyle katıldığım GazeteDuvar ailesinde o olmadığı takdirde benim de olmam kelam konusu olamaz. Yeterli gazeteciliğe inanan ve takviye veren herkesle nasılsa bir daha bir daha buluşuruz. Bu kadar değerli bir efora bu türlü veda ediyor olmak kalbimizi kırdı elbette.”

Bahadır Özgür yazılarına son verdi

Gazete Duvar müellifi Bahadır Özgür de yazılarına son verdiğini duyururken, şu sözlerle ayrılığını duyurdu:

“Ali Topuz bir an dahi tereddüt etmeden yazı yazma imkanı sundu bana. Onun siyasal bakışının, ahlakının, üslubunun eseri olan Duvar yardımıyla epeyce fazla şey kazandım. Hakkını o da helal eder umarım. Duvar işçilerine de sonsuz teşekkürler. Diğer yerde görüşürüz bir daha…”

Ayşe Çavdar: Ali’siz bir Duvar’da olmayacağım

Gazeteci ve akademisyen Ayçe Çavdar da Twitter’dan ayrılık haberini duyurdu. Çavdar, “Ne olduğunu bilmiyorum, saatlerdir anlamaya çalışıyorum, lakin Ali’siz bir Duvar’da olmayacağım ben de” tabirlerini kullandı.

Şenay Aydemir: Bu serüven de buraya kadarmış; yazılarıma son veriyorum
Sinema müellifi Şenay Aydemir, cuma günü son defa yazısının yayımlanacağını belirterek şu açıklamada bulundu:

“Duvar daha proje iken çağırdı beni Ali Topuz. Tek satırıma, tek bir cümle edilmedi. Duvar yardımıyla fazlaca özel gazetecilerle çalıştım, hoş beşerlerle tanıştım. Lakin bu serüven de buraya kadarmış. Cuma günü yayınlanacak son yazı ile bir arada Duvar’daki yazılarıma son veriyorum.”

Hakkı Özdal: Benim için Duvar’ın başı Ali Topuz’la olmuştu, sonu da o denli oluyor
Topuz’un paylaşımını alıntılayarak yazılarına son verdiğini duyuran müelliflerden Hakkı Özdal, şu sözleri kullandı:

“Benim için Duvar’ın başı Ali Topuz’la olmuştu, sonu da o denli oluyor.. 2016 yazından daha sonra, fazlaca güç bir siyasal iklimde, birçoklarını okuyucuların hiç görmediği onlarca insanın inşa etmeye başladığı Duvar’daki emekler baki kalacaktır. Orada bir iki küçük tuğlam olabildiyse ne keyifli bana.”

Doç. Dr. Arsan: Keşke neler olduğunu anlatsanız da duvarın altında kalanları öğrensek
Gazetecilik üzerine akademik çalışmalar yapan Doç. Dr. Esra Arsan, Çamlıbel’in ayrılık paylaşımına cevap verirken, “İkinize de büyük geçmiş olsun. epeyce üzücü. keşke neler olduğunu açıkça anlatsanız da, okurlar olarak duvarın altında kalanları öğrensek” dedi.