Akşener: Her kentte zenginleşmiş kümeler AKP’li

Vitra

New member
Akşener: Her kentte zenginleşmiş kümeler AKP’li HalkTv ekranlarında yayınlanan Önderler Özel programında Halk TV Genel Yayın Direktörü Suat Toktaş’ın bu haftaki konuğu, Yeterli Parti Genel Lideri Meral Akşener oldu.

‘Bir yıldır Allah reisten razı olsun diyen yok’

Anadolu seyahatlerinden izlenimlerini paylaşan Akşener, “Pandemidilk evvel vilayet il gezmeye başladım. Erdoğan’ın yüzde 80 ve üzeri oy aldığı ilçelere de gittim. Evvelce dükkanlarda ‘oyunuzu almaya geldim’ dediğimde ‘Allah reisten razı olsun, hayli âlâ ‘ diyorlardı. Artık bir yıldır bunu diyen esnafa hiç rastlamadım”

Akşener, Anadolu seyahatleriyle sesini duyuramayan vatandaşların sesi olduklarını, kendileri aracılığıyla, iktidara yaşadıkları meseleleri ilettiklerini tabir etti.

Vatandaşın öncelikli sorunun iktisat olduğu lisana getiren Akşener, ikinci şikayet konusunun da Partili Cumhurbaşkanlığı Sistemi olduğunu söylemiş oldu.

Dün AKP’ye oy verenlerin bile bu sitemden şikayetçi olduğunu söz eden Akşener kelamlarını şu biçimde sürdürdü, “Belediyeler eliyle her kentte kayırılan beşerler ve zenginleşen beşerler olmuş. Geldiği nokta bu. Bunu Van’da gördüm, Erzurum’da gördüm, Hakkari’de, Urfa’da, Mardin’de gördüm. Çorum’da, Vezirköprü’de, Samsun’da, Bafra’da, birfazlaca yerde gördüm. Belediyeler üzerinden zenginleşen bireyler var. İster Türk ister Kürt, zenginleşmiş bu kümeler AK Partili, aşağıdakiler yani fakirler, yani garipler, yoksullar ise başka partililer”