AKP’li milletvekilinin aracını durduran polisler hakarete uğrayıp açığa alındı

Vitra

New member
AKP’li milletvekilinin aracını durduran polisler hakarete uğrayıp açığa alındı AKP Mersin Mİlletvekili Zeynep Gül Yılmaz, 18 Temmuz 2021 tarihinde Mersin Faziletli İlçesi’nde Kurban Bayramı öncesi hareket halindeyken, yoldaki vatandaşlar tarafınca şikayet edildi. Şikayet edilen araç iki trafik memuru tarafınca durduruldu. Bunun üzerine polis memurlarının durumu anlatmasına bile müsaade vermeyen Zeynep Gül Yılmaz sonlarına hakim olamadı.

Polis memurları ile Yılmaz içinde şu diyalog yaşandı:
POLİS MEMURU: Plakanız otoyolda durmadan ihbar ediliyor. Sistemde milletvekili aracı olarak çıkmıyor.

MİLLETVEKİLİ: Yani bu benim meselem mu?

POLİS MEMURU: Bizim de meselemiz…

MİLLETVEKİLİ: Uzaklaş. İçeri çemkiriyorsun, tükürük geliyor içeriye, uzaklaş. Kim ihbar ediyor benim otomobilimi. Senin ismin ne?

POLİS MEMURU: Takımlar, telsizden ihbar geliyor. HTS kayıtları.

MİLLETVEKİLİ: Gruba tükürürüm. bu biçimde terbiyesizlik mi olur? Ne vakit Erdemli’ye gelsem bu pislikle uğraşıyorum.

MİLLETVEKİLİ: İsmin ne senin? İsmini verir misin sen?

POLİS MEMURU: Bir saniye bilgi vereceğim.

MİLLETVEKİLİ: Ş..f..ze bak.

POLİS MEMURU: Hanımefendi küfretmeyin, hakaret etmeyin lütfen.

Sürücüsü memurlara kuvvetlik çıkardı

Memurlara hakaret ve tehditler ederek isimlerini öğrenmeye çalışan Yılmaz’ın akabinde da sürücüsü memurların süreç yapmasına kuvvetlik çıkarttı.

Manzaraları Türkiye ve Meclis gündemine getiren CHP Mersin Milletvekili Ali Yetenekli Başarır, HalkTV ekranlarında AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracını şikayetler üzerine denetim emelli durduran iki polis memurunun açığa alındığını deklare etti.

“Milletvekili Yılmaz, valiyi arıyor”

Başarır kelamlarına şöyleki devam etti;
“Olay vuku bulduktan daha sonrasında bu bilgi bana geldi ve birinci işim bu polis memuru arkadaşların telefon numaralarını aldım ve onlarla görüştüm. Olayı onlardan dinledikten daha sonra, dediler ki olayın görüntüsü da var ancak emniyette.

Bu millet vekili olayın akabinde çabucak emniyet müdürünü valiyi arıyor. Aradıktan daha sonrasında olay araştırılmadan iki polis açığa alınıyor ve bayram öncesi, arefe günü. Bu beni epey üzdü.

Ben olayı meclis gündemine getirdim. Görüntünün peşine düştüm ve buldum. Zira ben polisleri dinledim, haklı olduklarına inandım. O yüzden bu görüntü fazlaca değerliydi, onların kurtuluşuydu.

Vekil bunu yalanladı, ‘iftira atıyorlar’ dedi

Öncelikle şunu söyleyeyim. Millet vekili (Zeynep Gül Yılmaz) bunu yalanladı. ‘Ali Becerikli Başarır’ın bize attığı iftiralardan bir tanesi’ dedi. Ben asla iftira atmadım bugüne kadar AKP’li milletvekili arkadaşıma. Burada üzüldüğüm nokta, görüntü geldikten daha sonra kim palavra söylüyor kim palavra söylüyor kim hakikat söylüyor….
Bir, ş…z sözünü kullanıyor Türk Polisi için. İki ‘bu Erdemli’de daima bu pisliği yaşıyorum’ diyor bir ilçemiz için. Üç ‘yaklaşma tükürüklerin geliyor’ diyor bir polisi aşağılıyor.

Ben buradan Recep Tayip Erdoğan’a ve Süleyman Soylu’ya soruyorum. Bunu bir öbür millet vekili yapsa neler yapardınız…”

Twitter’da gündem oldu #polisiminyanındayım

Olayın toplumsal medyada yayılmasının akabinde AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’a yansılarını gösteren vatandaşlar #polisiminyanındayım etiketiyle pek hayli twit attı.

Memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır

Mersin Valiliği, AKP Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz ile polis memurları içinde geçen olayla ilgili açıklama yaptı.

“İlimizde 18 Temmuz saat 18:30 sıralarında Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın arabasının durdurulması olayı ile ilgili olarak, Mersin Milletvekili Ali Uzman Başarır’ın toplumsal medya paylaşımı, olayı büsbütün çarpıtmaktadır. Bahse husus hadisede Mersin Milletvekili Zeynep Gül Yılmaz’ın aracı polis memurlarınca ihbar üzerine durdurulmuştur. Karayolları Trafik Kanunu’nun 71. Hususu G Bendi’nde nazaranv ve hizmet gerekleri ve güvenlik niçinleriyle geçiş üstünlüğüne sahip araçlar sayılmıştır.

Bu çerçevede milletvekilinin kullandığı araç bu kapsamda bulunmasına karşın polis memurlarınca durdurulduktan ve milletvekili olduğu anlaşıldıktan daha sonra yarım saat bekletilmiştir. İlgili şube müdürünce sorgulamanın yanlış yapıldığı, aracın kaydının bulunduğu, bu bakımdan milletvekilinin aracının plakasının yanlış bildirildiği ihbarın yanlış olduğu söylenmesine karşın bekletilmiş, lakin sıkıntı Vilayet Emniyet Müdürü’ne intikal ettikten daha sonra çözülebilmiştir.

O esnada polis memurlarının yapması gereken, şayet tespit edilen ihlal varsa tutanak tutup ilgili kurumuna göndermektir. Lakin ön tahkikattan anlaşılmıştır ki, vazifeli memurlar yasal mevzuatın dışına çıkmışlardır. Bunun üzerine haklarında gerekli yasal süreç başlatılmıştır.”