AKP’li liderden ‘imam hatip’ isyanı: Biz Müslüman değil miyiz kardeşim?

Vitra

New member
AKP’li liderden ‘imam hatip’ isyanı: Biz Müslüman değil miyiz kardeşim? AKP’li lider Öz’ün “Adam iş istiyor, ‘ama imam hatipliyim’ diyor. Pekala öteki okulların çocuklarını nereye göndereceğiz. Ben imam hatipli değilim. Biz Müslüman değil miyiz kardeşim? Bu girdaptan kurtulmamız lazım” dediği öğrenildi.

T24’ten Eray Görgülü’nün haberine bakılırsa; AKP Erzurum Vilayet Lideri Mehmet Emin Öz, 9 Kasım’da AKP Aziziye İlçe Başkanlığı’nda düzenlenen haftalık olağan toplantıya katıldı. Teşkilat üyelerini dinleyen Öz’ün, imam hatip mezunlarının işe yerleştirilmediği şikayetleri üzerine reaksiyon gösterdiği öğrenildi. Edinilen bilgiye nazaran kelamlarına “Bu girdaptan kurtulmamız lazım” diyerek kelamlarına başlayan Öz, “Şu şunun adamı, şu imam hatipli, bu biçimde bir şey olabilir mi? Adam iş istiyor, ‘tamam bakacağız’ diyorum. Kapıdan çıkarken dönüp ‘ama imam hatipliyim’ diyor. her neyse bu imam hatiplik. Bir şey söylüyorsun, diyor ki o ulusal görüşçü değil. Ne yapalım ulusal görüşçülük, Yahudilik üzere anadan doğunca mı oluyor?” tabirini kullandı.

“Peki başka okulların çocuklarını nereye göndereceğiz?”

Bir parti üyesinin “İmam hatiplilere biraz daha istikrar itina gösterilmesi gerekmez mi?” sorusuna da reaksiyon gösteren Öz, şöyleki konuştu:

“Bakın ben makûs manada söylemiyorum. Gidip Palandöken’de filan okulu imam hatip yapalım diye ortalığı velveleye veren hacı ağabeylerimize şunu diyorum: Pekala öbür okulların çocuklarını nereye göndereceğiz? Onlar da bizim çocuklarımız değil mi? Sana bu yapılan her neyse, seni nasıl kırıyorsa onları da kırıyor”