AKP’li lider şehit yakınını iki kere kovmuş

Vitra

New member
AKP’li lider şehit yakınını iki kere kovmuş İsmail Saymaz

Ordu’nun Gürgentepe ilçesinin AKP’li Belediye lideri Yaşar Şahin‘in makam odasında 2 bayan çalışana sendikadan istifa etmeleri tarafında baskı yaptığı anlara ilişkin imaj gündeme bomba üzere düşmüştü.

Lider Yaşar Şahin’in vakit zaman “Ben dediğimi yaptırmazsam yaşatmam”, “alçak”, “terbiyesiz”, “ulan” formunda hakaret ettiği emekçilerden Sevinç Karaca’nın hem de 1996 yılında Hakkari Şemdinli’de şehit olan Jandarma Er Sezgin Karaca’nın da yengesi olduğu ortaya çıkmıştı.

Sevinç Karaca, 4 yıldır çalıştığı belediyedeki işinden AKP’li Lider Şahin tarafınca kovulunca hukuksal süreç başlatmış olduğu öğrenilmişti.

Yaşar Şahin’in makam odasında çekilen ve kalabalık bir personel kümesini istifaya zorladığı yeni bir manzara ortaya çıktı. Ortalarında şehit yakını Sevinç Karaca’nın da olduğu 20-30 kadar emekçiyi makam odasında karşısına dizen Şahin, çalışanlara tek tek ‘istifa etmeyi düşünüyor musunuz?’ diye soruyor.

‘Ben yönetemeyeceğim adamı atarım’

Bir çok öfkeli olduğu gözlenen Şahin, emekçilere hitaben “Ben yönetemeyeceğim adamı atarım, bu dik başları atacağım da aslına bakarsan. Size bu itimadı kim veriyorsa o liderlerinizle çalışırsınız. Ben belediyeyi düzeltelim diyorum, adam üzere yönetelim diyorum pazarlık yapıyorsunuz.” sözlerini kullanıyor.

Şehit yakınını odasından kovuyor

Şehit yakını Sevinç Karaca’ya da tıpkı soruyu yönelten Şahin, ‘İstifa etmeyi düşünmüyorum’ karşılığını alınca ‘Sen bu kadar delikanlıysan, ben o kadar enayi değilim’ diyerek Karaca’yı odasından kovuyor.

Belediye liderinin danışmanından emekçilere istifa bildirisi

Şahin’in yüz yüze istifa baskısı yaptığı emekçilere danışmanının ileti atıldığı ortaya çıktı. Whatsapp kümelerinden atılan bildirilerde
“Arkadaşlar sendikadan istifa edecek olanlar için yarın akşama kadar mühlet var. En son yarın akşam istifa çıktılarınızı getirir misiniz.” tabirlerine yer verildi.