AKP’de damat krizi: Soylu istifayı kabul etmedi

Vitra

New member
AKP’de damat krizi: Soylu istifayı kabul etmedi Sözcü müellifi Hürmet Öztürk, bugünkü köşe yazısında Giresun’da yaşanan bir olayı aktardı. AKP Milletvekili Cemal Öztürk’ün damadı yüzünden yaşandığını argüman ettiği kriz daha sonrası bir istifa geldiğini lakin Soylu’nun istifayı kabul etmediğini aktardı.

Öztürk’ün bugünkü yazısından ilgili kısım şu biçimde;

Geçen yılın 22 Ağustos tarihinde Giresun’da büyük bir sel felaketi yaşanmıştı. 5’i asker 14 kişi sel sularına kapılıp hayatını kaybetti. Menfezlerin altının boşaldığını CHP Vilayet Genel Meclisi Üyesi Ömer Cebeci, felakettilk evvel bunları Özel Yönetim toplantılarında fotoğraflarla ortaya koymasına karşın bir tedbir alınmamış ve göz bakılırsa nazaran üzücü olay yaşanmıştı.

İçişleri Bakanı, Özel Yönetim Genel Sekreteri Hüseyin Taşkın’ı vazifeden aldı, yerine Mülkiye Müfettişi Selçuk Aslan’ı atadı. Aslan da evvelki gün bakılırsavden alınması için bakanlığa dilekçe verdiğini duyurdu. Öykü farklı mi ilginç…

İstifasını duyurdu lakin…

Selçuk Aslan, nazaranvden ayrılmak istemesinin sebebini İçişleri Bakanı’na da anlattı ve yaşadıklarını çalışma arkadaşlarına da şöyleki duyurdu:

“Salı günü bir milletvekilimizle, dereden kaçak alınan kum-çakıl konusunda bahtsız bir görüşme yaşadık. Hayatta insan olarak duruşumu belirleyen temel doğrularımdan birisi de ‘Haksızlık karşısında eğilmeyin, hakkınızla bir arada onurunuzu de kaybedersiniz’ düsturudur. Sayın milletvekilinin gayrihukuki bir durumu savunmak ismine şahsıma ve işçime dönük nezaketten uzak haline doğrular ve nezaket konularının hatırlatılması istikametinde yüksek volümlü bir diyalog gelişmiştir.

Mevzu tarafımdan bakanlığımıza iletilmiş ve bakanlığımızın daveti üzerine Ankara’ya gelerek, mevzuyu sayın bakanımız ve bakan yardımcılarımızla görüştüm. Keyfiyet konusunda pek sıcak karşılandım. Lakin oluşan sosyolojik kaideler çerçevesinde huzur ortasında ve verimli bir biçimde çalışma imkanı kalmayacağı nedeni öne sürülerek bakılırsavden affım ile müfettişlik nazaranvime iademi istedim ve bugün dilekçemi sundum.”

Vekilin damadı

Tartıştığını belirttiği kişi AKP Giresun Milletvekili Cemal Öztürk’tü. Teze nazaran, Öztürk’ün damadının şirketinin elemanları , nazaranle-Çanakçı deresinden kum, çakıl aldığına ait jandarma tutanak düzenlendi. Genel Sekreter Aslan da, Maden Kanunu uyarınca ceza kestirdi.

Bunun üzerine Milletvekili Cemal Öztürk, Genel Sekreter Selçuk Aslan’ı telefonla aradı ve konuşma sırasında ona ismiyle hitap etti. Bu duruma Genel Sekreterin yansısı sert oldu. “Mülkiye Müfettişine, genel sekretere nasıl ismiyle hitap edebiliyorsunuz?” deyip sesini yükseltince, Cemal Öztürk’de, sonlandı, “Kapat telefonu” deyip telefonu kapattı.

AKP Milletvekili Cemal Öztürk, “Biz halka hesap veririz. Bu arkadaş Giresun’a süreksiz misyonla gelmiş. Lakin önüne gelene ceza kesiyor. Güya özel yetkili valiymiş üzere hareket ediyor. Kendisiyle ilgili önemli şikayetler gelince durumu bakana anlattım. Bu arkadaş büyük kahır yaratıyor. nazaranvi yalnızca ceza kesmekmiş üzere yüzlerce insanı mağdur ediyor. Damadımın şirketine de haksız uygulamalar yapıldı. Hukuk dışı uygulamalarından bütün Giresun rahatsız” diyor.

Genel Sekreter, “istifa ettiğini” duyurdu ancak istifasını kesinlikle geri alacaktır. İçişleri Bakanı, kendisine, “Hele biraz bekle” demiştir. Siyasi hayatının en güç günlerini geçiren ve yarın ne patlayacağı belirli olmayan ülkemizde bakan Giresun’la uğraşmak istememiştir.