A Ulusal Grup Teknik Yöneticisi Şenol Güneş: Yarın hoş bir oyun ve hoş bir sonuç bekliyorum

Sarr

Active member
Şenol Güneş, çevrim içi düzenlenen basın toplantısına ulusal ekip kaptanı Burak Yılmaz ile birlikte katıldı.

“Azerbaycan’a, Bakü’ye geldiğimiz için memnunuz.” kelamlarıyla açıklamalarına başlayan Güneş, “Buradaki misafirperverlikten, mesken sahibi hissini bize hissettiren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Stadyuma geldik, hayli hoş bir stadyum, her şey hoş, yalnızca son karşılaşmada oynadığımız oyun ve aldığımız kararın olumsuz yansımaları olmuştur, olacaktır, çok doğaldır. Kaybedilen maçın mazeretini suçlamasını yapmak değil, moral bozukluğu olacaktır lakin her gün yeni bir başlangıç, geçmişin başarısızlıklarını konuşmak yerine geleceği planlayan bir anlayışımız var. Yarın da yeni bir maça başlıyoruz, kümedeki talihimiz devam ediyor. İtalya maçının kararı ne olursa olsun Galler ve İsviçre maçı değerliydi. Artık daha da değerli. Yarın hoş bir oyun ve hoş bir sonuç bekliyorum.” sözlerini kullandı.

Tecrübeli teknik adam, “Turnuvanın en sert kadrosuna karşı hezimet aldığımız söylenebilir mi?” sorusuna ise, “Grup maçlarına fazlaca süratli başlayan kadrolar olduğu üzere, yavaş başlayıp yeterli sonuçlar alan gruplar da var. Bunun geçmişte örnekleri var. Danimarka’nın sürprizli örneği var, tatilden gelip kupayı kazandı diye belgeseli var. Kusursuz futbol oynayıp farklı sonuçlar alıp kümeden daha sonra çabucak elenen gruplar var, Portekiz de kümeden çıkarken zorlandı lakin sonrasındasında şampiyon oldu. Son karşılaşmada İtalya ne kadar üstünse biz de o kadar makus ve üstünlüklerini kabul eden ekiptik. O maça bakarak İtalya’yı olağanüstü uygun nazaranbiliriz. Hollanda-Ukrayna maçını izledim, temposu fazla git-gelli maç oldu. 2-0’dan daha sonra rahat ederler derken 2-2’ye geldi. Futbol bu biçimde bir şey. Değişiklik gösterebiliyor, epeyce düzgün oynamasına karşın İspanya üstünlüğünü skora yansıtamadı. İtalya maçında makus oyuna karşın alacağımız bir birliktelik berbat oyunumuzu ortadan kaldırmazdı. Neleri yaptık, neleri yapamadık, bunu düşünebiliriz. Oyun olarak kendi performansımızın gerisindeydik. Grup planı olarak da eksiktik bunun da sorumlusu benim. Artık o bitmiştir, geçmişe takılıp kalmak yerine yarın yeni periyoda başlayacağız. Galler düzgün bir grup. 2016’da yarı finale gelen bir grup. Savunma anlayışı ön planda, süratli ataklarla çıkıyorlar. Onların da bizim de kazanmaya muhtaçlığımız var. Bu niyet maçın oyun formatına tesir edebilir. Alana çıkana kadar senaryolar vardır, bunların nasıl uygulanacağın alanda nazaranceğiz. En genç kadro olduğumuzu düşünürsek bunları yaşayacağız. Kümeden çıktığımızda moral hanesinde hoş şeyler muharrir. Oyunun muhakemesini ondan sonrasında yaparız.” cevabını verdi.

Güneş, takımda değişiklik yapıp yapmayacağı tarafındaki bir soruyu ise, “Alınan makûs sonuç, oynanan makûs oyun her vakit eleştirilir. Biz de buna hürmet duyarız. O tenkitler ortasında katkıya da seviniriz. Bu futbolun tabiatında var. herkesin görüşleri vardır, hepsinin örtüşmesi mümkün değildir. Bu futbolun hoşluğudur, isimler üzerinden gitmeyi yanlışsız bulmuyorum. Kaan ve Cengiz’i ikinci yarı alana sürdüm, Ozan Kabak, Merih, Çağlar oynadı, kim gelir ona bakacağız, rakibe göre oynatmak durumundayız. Topu daha düzgün oyuna sokma manasında bir değişiklik yapabiliriz. Birebir takım da çıkabilirim. Oynayan oyuncular da uygun oyuncular. Yarın yapacağım takımda olmayanlara da inanıyorum. Değişiklik olsa bile az olacağını düşünüyorum.” biçiminde yanıtladı.

Şenol Güneş, “Yarınki maçı final olarak görüyor musunuz?” sorusuna, “FIFA sıralamasına baktığımızda, İtalya 7, İsviçre 13, Galler 17, biz 29, üçünün gerisindeyiz. Oyun olarak bakarsa bunları yakalayıp geçmek istiyoruz. Bize en yakın olan Galler, oyun olarak da denk bir karşılaşma oldu. Savunma ideolojisini âlâ yapan, direk hamlelerle kaleye giden, gole giden bir grup olarak skorlar almaya çalışan bir kadro. birliktee kaldılar, bizim de onlara yakın bir oyun oynadığımız düşünüyorum. Yarın daha hoş bir oyunla üstünlük sağlayabilirsek avantaj. Yarınki de bizim için final olacak, İsviçre maçı da final olacak. Kazansak da son maça muhtaçlığımız olacak. İtalya’dan bir ya da üç puan alsaydık avantajımız olurdu, onu kaybettik. Hem o oyunu hoş yapmak tıpkı vakitte kararı hoş yapmak için yarınki maç bizim için epeyce değerli olacak. Yarınki rakibimizi biz tanıyoruz, oyuncularımızla paylaştık, kazanmak için bütün gücümüzü ortaya koyacağız.” cevabını verdi.

Güneş, Umut Meraş ve Çağlar Söyüncü’nün sıhhat durumuyla ilgili olarak ise, “Umut Meraş da Çağlar da birinci gün egzersize çıkmadılar. Yorgunluk ve adalede sertlik olduğu için denetim gayeli çıkarmadık. Dün antrenmana çıktılar. Sakat olan oyuncumuz yok. Bütün oyuncularımız sağlıklı, fikir olarak da hazırlar. En yeterlisi yapmak isçin alana çıkacaklar, Galler grubunun oyununa hürmet duyarak, onlarda üstün olduğumuzu gösterip sonuç almaya çalışacağız.” açıklamasında bulundu.