9 yıldır taksici: Artık baba mesleğini yönetmeye aday

Vitra

New member
9 yıldır taksici: Artık baba mesleğini yönetmeye aday Ocak ayında İstanbul Taksiciler Esnaf Odası (İTEO) seçimleri var. Seçimlerdeki adaylardan biri de Yaşar Arabul. Arabul ile idareye talip olanlardan biri de Derya Demirel Şahin. Şahin, 2003 yılında Trakya Üniversitesi Kimya Kısmı’nı bitirmiş bir Kimya Mühendisi. ondan sonrasında ise Marmara Üniversitesi Üretim İdaresi ve Pazarlama Kısmı’nda yüksek lisansını yaptı. 2006 yılında yüksek lisansını da bitiren Şahin, bunun üzerine, 2 sene de İngiltere’de lisan eğitimi alıyor.

Lisan eğitimi daha sonrası yurda dönen Şahin, 2013 yılına kadar özel bölümdeki şirketlerde Satış ve Pazarlama departmanlarında çalışıyor. Şahin, 2013 yılında hayatını değiştirecek bir karar alarak baba mesleği taksiciliğe başlıyor.

“İlk başlarda kabullenemediler bir hanımın bu meslekte olmasını hatta vakit zaman ‘Derya ağabey’ derlerdi” diyen Şahin, yaklaşık 9 yıldır baba mesleğinin başında durduğunu aktardı.

Mesleğini fazlaca sevdiğini ve baba mesleğini sürdürdüğü için gururlu olduğunu belirten Şahin, şimdilerde ortasında bulunduğu dalı yönetmeye de talip.

16 Ocak’ta yapılacak İTEO seçimlerinde lider adayı olan Yaşar Arabul’un idareye aday takımında yer alan Şahin, “Mesleğin ortasından geliyorum ve bir bayan olarak, bir anne olarak, hem bir taksi müşterisi, birebir vakitte bir taksi işletmecisi olarak bölümdeki problemleri biliyorum. Bu problemleri bizim grubumuzun çözebileceğine inanıyorum” dedi.

Şahin, taksicilerin ve müşterilerin yaşadığı problemleri çözmek için her şeydilk evvel bağlantının epeyce değerli olduğunu belirtirken, var olan sıkıntıları çözmek için geliştirdikleri projeleri de anlattı.

‘Meslek tarifi yok’

Şahin’in transferine göre, taksicilerin en büyük sıkıntılarının içinde meslek tariflerinin olmaması, müşteriye ulaşamama, sigorta sisteminin sağlıklı olmaması yer alıyor. Meslek tariflerinin bulunmadığını bilhassa belirten bayan taksici, meslek maddelerinin bulunduğu takdirde daha garantili çalışacaklarını ve bunun sigorta sistemini düzeltmede de yararı olacağını söylemiş oldu.

Bir aplikasyon projelerinin bulunduğunu, bu sayede taksilerin ve müşterilerin daha rahat buluşacağını, İTEO’ya ilişkin olacak bu aplikasyonun içerisinde ise mevcut aplikasyonlardan farklı 10 yeni özellik olacağını aktardı.

‘İlişkiler düzeltilmeli’

Şahin ayrıyeten, son vakit içinderda kurumlarla İTEO’nun ilgilerinin bozulduğunu bunun düzeltilmesi ve sağlıklı tartışma ortamının yaratılması gerektiğini açıklarken vatandaşla sağlıklı bağlantı kurulabilmesi için de 7/24 etkin WhatsApp çizgisi kullanmayı tasarladıklarını belirtti.

Şahin’in de içerisinde bulunduğu Arabul’un lider adayı olduğu takımın projeleri içinde kalıcı ÖTV muafiyeti, yolcu memnuniyetine bağlı sürücüleri ödüllendirme, turistler için ‘Taxi Information’ nazaranvlileri üzere projeler de bulunmakta.