15 yaşındaki genç :İnsanlar şu anın makûs olduğunu anlamıyorlar

Vitra

New member
15 yaşındaki genç :İnsanlar şu anın makûs olduğunu anlamıyorlar Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirdiği bir sokak röportajında, Türkiye’nin ortasında bulunduğu ekonomik durumu anlatan 15 yaşındaki Orhan Gökkızıl’ın kelamları toplumsal medyada gündem olmuştu.

“Ay sonunu düşünüyorsam ailem yüzünden, gerçek düzgün et yiyemiyorsam, defterimi haftalık harçlığımı yemeden almaya çalışıyorsam bunu sorumlusu bu iktidardır” sözlerini kullanan Gökkızıl’ın bu kelamları yüzlerce defa paylaşıldı.

Orhan Gökkızıl, İrfan Değirmenci ile Halk Ana Haber bültenine konuk oldu. 10. sınıf öğrencisi olduğunu ve gayesinin itibarlı bir üniversitede makine mühendisliği okumak söz eden Gökkızıl; “Ancak bizim ülkemizde ne kadarümkün bilemiyorum” dedi.

Değirmenci’nin sokak röportajında Gökkızıl’ın yanına gelerek söylemiş olduklerine itiraz eden vatandaşları hatırlatması üzerine Gökkızıl kelamlarına şu biçimde devam etti,
“Benden büyük beşerler şunu anlamıyor, şuanın berbat olduğunu anlamıyorlar. Ben 15 yaşında geçim ıstırabına düşüyorum. Ay sonunu düşünüyorum, ders kitapları alamıyorum örneğin. Arkadaşlarım da ben de bu yaşta çalışmaya başlıyorum. Geçmişteki insanlarda çalıştık diyorlar fakat artık yeni nizamda bu biçimde olmamalı. Hobilerine vakit ayırmalı beşerler. Bunu anlamıyorlar, yaşça büyük beşerler. Çok hürmet duyuyorum fikirlerine lakin bizi de anlamalarını rica ediyorum”