12 yaşındaki çocuk baht yapıtı yıldırımdan kurtuldu

Vitra

New member
12 yaşındaki çocuk baht yapıtı yıldırımdan kurtuldu Denizli’nin Çal ilçesinde kekik tarlasına yıldırım düşmesi kararı 2’si ağır 7 kişi yaralandı.

Çal Orman İşletme Müdürlüğünde arazöz sürücüsü olarak nazaranv yapan Salih Yörük (40) müsaade gününde kekik çapası yapmak için sabah saatlerinde ailesi ve yakınlarıyla Baklançakırlar Mahallesi Çakırlar mevkisinde bulunan tarlasına gitti.

bir süre çapa yapan ve sağanağın başlamasıyla bir ağacın altına sığınan Yörük ile eşi Ayşen Yörük (38) oğlu Hasan Yörük (17) kayınpederi Hamza Kundakçı (70), kayınvalidesi Hatice Kundakçı (65), kayınbiraderi Hüseyin Kundakçı (38) ve akrabası Fatma Yörük yıldırım düşmesi kararı yaralandı.

Yardım istedi

Bu sırada yürüme engelli olduğu için traktör römorkunun ortasında bekleyen oğlu Arda Yörük (12) olaydan yara almadan kurtuldu.

Ailesi ve yakınlarının yaralandığını nazarann Arda Yörük telefonla 112 Acil Sıhhat takımlarını arayıp bulunduğu yerin adresini ve yaralıların sıhhat durumlarını aktardı.

Bölgedeki yol kaidelerinin makûs olması niçiniyle sıhhat grupları olay yerine ulaşamayınca arazöz takımından yardım istendi.

Çal Orman İşletme Müdürlüğü’nde nazaranvli Baklançakırlar arazöz grubu, sıhhat işçisini bölgeye ulaştırdı.

Yaralılar, AFAD, jandarma ve sıhhat gruplarınca ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı.

Tedavisi süren yaralılardan Salih Yörük ve Hatice Kundakçı’nın hayati tehlikesinin devam ettiği öğrenildi.

Olayı anlatan Arda Yörük “Sabah erken saatlerde tarlamıza kekik çapası yapmak için gitmiştik. Yağmur başlayınca ben traktörün römorkunda beklemeye başladım. Annem, babam ve yanındakiler ağacın altında bekliyordu. Bu sırada gürültüyle yıldırım düştü. Bir anda yere yığıldılar. Ben de çabucak sıhhat gruplarını aradım ve yardım istedim. O anlarda epeyce korktum” dedi.