12.7 milyon lira pahasındaki karantina merkezi çürüyor

Vitra

New member
12.7 milyon lira pahasındaki karantina merkezi çürüyor Türkiye Hudut ve Kıyılar Sıhhat Genel Müdürlüğü’nün 2019 Sayıştay raporunda atıl biçimde olduğu belirtilen Pirinçlik Eğitim ve Karantina Merkezi için hâlâ bir adım atılmadığı ortaya çıktı. Sayıştay’ın 2020 kontrol raporunda da tesislerin kullanılmaması niçiniyle kamu kaynağının değerlendirilmediği, binaların artık çürüdüğü ve önlem alınmadığı için hırsızlık olayları yaşandığı aktarıldı.

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’ın haberine göre, CHP Hatay Milletvekili Mehmet Güzelmansur, rapordami tespitleri bir önerge üzerinden Sıhhat Bakanı Fahrettin Koca’ya sormuştu.

Alternatifler bedellendiriliyor

Önergeyi mühleti geçtikten daha sonra yanıtlayan Koca, tesislerin hangi kamu kuruluşları tarafınca kullanılmak istendiği sorusuna “Diyanet İşleri Başkanlığı’nca eğitim merkezi, İçişleri Bakanlığı’nca polis moral ve eğitim merkezi, Adalet Bakanlığı tarafınca ceza ve tevkif hizmetlerinde kullanmak üzere, İskenderun Teknik Üniversitesi tarafınca eğitim emeliyle kullanılmak üzere talep edilmiştir” karşılığını verdi. Koca, Sıhhat Bakanlığı’na bağlı kurumların kullanım muhtaçlığı duymadığı belirtilen tesisler için “Tesislerin iktisada kazandırılması için alternatifler değerlendirilmektedir” açıklamasını yaptı.

Sayıştay raporunda tesis bedelinin 12 milyon 795 bin TL olduğu bilgisi paylaşılarak “Önemli bir kamu kaynağı atıl durumda bırakılarak kullanılmamaktadır” sözleri yer aldı.